Ray’s rib’s

Ray’s rib’s

Tänd grillen och förbered den på 110 graders indirekt grillningen. Smaksätt med salt och svartpeppar. Lägg spjällen i grillen och grilla dem indirekt i 2 timmar på 110 grader. Spraya köttet med vinägerblandningen och vänd den 1 gång i halvtimmen. Efter 2 timmar så pensla dem med bbq-sås och slå in dem en och en i alu-folie. Lägg tillbaka foliepaketen i grillen och låt dem bakas ytterligare 1,5 timmar. Ta ut paketen ur grillen och låt dem vila i ytterligare 30 minuter. Ta ut spjällen, pensla med ytterligare 1 lager bbq-sås och skär dem sedan i fina bitar.

Servera rib’sen tillsammans med rostat vitt bröd, picklad gurka, cole slaw, bbq-sås och grönsaker.

Ingredienser

2 kg råa baby back rib’s

Salt och svartpeppar

Sweet Baby Ray’s BBQ Sauce, valfri favorit

2 msk äppelcidervinäger

2 msk vatten

2 msk äppeljuice

Sprayflaska

Kraftig alu-folie