Lax med yoghurt- & myntapotatis

Lax med yoghurt- & myntapotatis

Dela laxen i 8 avlånga bitar med skinnet kvar. Smaksätt med salt och svartpeppar. Skär potatisen i klyftor och strimla gurkan. Skär myntan grovt och blanda den med yoghurt, blanda med potatis och gurka, smaksätt med salt, svartpeppar och olivolja.

Lägg laxen på medelvarm grill med skinnet nedåt, pensla några tunna lager med BBQ-sås och grilla tills laxen är genomvarm men inte övergrillad.

Servera laxen med potatissallad och extra BBQ-sås.

Ingredienser

  • 700g  lax med skinn, benfri
  • 1 flaska  Sweet Baby Ray’s BBQ Sauce®, välj Din favorit
  • flingsalt & svartpeppar
  • 600g  kokt, kall färskpotatis 
  • 1 st  slanggurka
  • 1 knippe  färska myntablad
  • 2 dl  grekisk yoghurt
  • olivolja