Ray´s burgare

Ray´s burgare

Börja med att göra dressingen. Hacka picklesen grovt. Blanda sedan med majonnäs, crème fraiche och chilisås, smaka av med salt, peppar och eventuellt en nypa socker.

Dela lök och vitlök i bitar och stek långsamt tills de är mjuka, låt svalna.

Putsa bort senor och hinnor från köttet och smaksätt det med salt. Mal köttet i en köttkvarn tillsammans med lök, vitlök, örter och BBQ-sås.

Smaksätt med svartpeppar. Forma fina burgare med hamburgerpress och låt dem vila några minuter.

Grilla burgarna på het grill, rosta bröden och montera sedan med grönsaker och BBQ-sås till en fantastisk burgare.

Ingredienser

  • 600g  högrevsfärs
  • 2 små  schalottenlökar
  • 2 klyftor  vitlök
  • 2 nypor  flingsalt, gärna Falksalt
  • 2 kvistar  färsk oregano
  • 1 kvist  timjan
  • 2-4 msk  Sweet Baby Ray’s BBQ-sås, välj Din favorit

  • Till dressing:
  • 2 dl  pickles, avrunnen
  • 1 dl  majonäs, hemlagad eller färdigköpt
  • 0,5 dl  crème fraiche
  • 2 msk  sweet chilisås
  • Till servering:
  • bröd
  • salladsgrönsaker