Grillat kycklingbröst med frisk vattenmelonsallad

Grillat kycklingbröst med frisk vattenmelonsallad

Grillad kycklingfilé:

Torka av kycklingbröstet med hushållspapper och strö över salt och peppar.

Bryn kycklingbrösten på direkt värme på grillen cirka 1-2 minuter på vardera sida. Lägg sedan kycklingen på indirekt värme och pensla med Sweet Baby Ray's BBQ-sås. 

Fortsatt grilla på indirekt värme i ytterligare 12-15 minuter, pensla med BBQ-sås flera gånger under tiden. 

När kycklingbrösten har en kärntemperatur på 68-70 grader är de klara. 

 

Vattenmelonsallad:

Förbered salladen genom att skära vattenmelonen i tärningar och rödlök i strimlor. Finhacka myntan och smula fetaosten. 

Rör försiktigt ihop ingredienserna och vänd ner olja, citronsaft och lite salt. 

Servera kycklingbrösten med ugnsbakad potatis och vattenmelonsallad. 

Ingredienser

  • Grillat kycklingbröst:
  • 2 st kycklingbröst á 150 gram
  • Salt och peppar 
  • 0,5 dl Sweet Baby Ray's BBQ-sås. välj Din favorit
  •  
  • Vattenmelonsallad:
  • 600 g vattenmelon
  • 100 g fetaost
  • 0,25 dl extra virgin olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • Färsk mynta
  • Flingsalt