Grillade revbensspjäll med glaserad sötpotatis

Grillade revbensspjäll med glaserad sötpotatis

Kryddblandning: Blanda alla kryddor i en liten skål.

 

Grillade revbensspjäll:

Värm upp grillen på hög värme.

Gnid revbensspjällen med kryddblandningen och tillaga på direkt värme på grillen. Pensla med Sweet Baby Ray's BBQ-sås längs vägen och grilla vidare tills revbensspjällen är genomstekta. 

 

Glaserad sötpotatis:

Värm ugnen till 180 grader varmluft. 

Dela sötpotatisen i båtar.

Blanda olivolja och sesamolja i en stor skål. Finhacka ingefära och vitlök och tillsätt i oljeblandningen. Tillsätt sojasås och limejuice. 

Lägg sötpotatisbåtarna i skålen med oljeblandningen och fördela oljan väl. 

Förbered en bakplåtspappersklädd plåt och placera ut sötpotatisbåtarna på plåten. Ta vara på resten av såsen. Grädda i mitten på ugnen i cirka 25-30 minuter.

Efter 25 minuter kan pensla sötpotatisen med resten av såsen. Koka ytterligare 30-40 minuter tills sötpotatisen är gyllene och kladdig. Strö över sesamfrön, finhackade jordnötter, chili och vårlök vid servering. 

 

Tips! Gör det ännu godare genom att servera revbensspjällen med glaserad sötpotatis, majskolvar, coleslaw och tomatsallad. 

Ingredienser

  • Kryddblandning:
  • 1 msk havssalt
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 0,5 msk cayennepeppar
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1,5 msk farinsocker
  • Grillade revbensspjäll:
  • 400g revbensspjäll
  • Sweet Baby Ray's BBQ-sås, välj Din favorit
  • Glaserad sötpotatis:
  • 2 st medelstora sötpotatisar
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk sesamolja
  • 0,5 msk ingefära
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk soja
  • 0,5 lime
  • 0,5 msk sesamfrön, gärna svarta
  • 25g osaltade jordnötter
  • 0,5 chili 
  • 1,5 vårlök
  • Tillbehör:
  • Grillad majskolv
  • Tomatsallad
  • Coleslaw