Grillad lax med granatäppleslaw och BBQ-sås

Grillad lax med granatäppleslaw och BBQ-sås

Torka ytan på laxen och lägg dem på en ugnsfast bricka. Pensla på bbq-sås och smaksätt med salt och svartpeppar.

Grilla indirekt på medelhög värme i ca 10-12 minuter tills laxen är genomvarm men inte övergrillad. Pensla upprepade gånger med tunna lager bbq-sås under grillningen.

Avsluta med att strö över hackade frö, kärnor och nötter.

Drag bort de tjocka nerverna i kålen och riv den i fina bitar. Slå på resterande ingredienser och massera in det i kålen.

Servera laxen tillsammans med kålsalladen och extra bbq-sås.

 

Ingredienser

1-1,2 kg hel laxssida, benfri

Sweet Baby Ray’s BBQ-sås, välj Din favorit

Frön och nötter

250 g grönkål

0,5 dl rapsolja

3 msk pressad citron

1 litet granatäpple, saft och kärnor

Salt och svartpeppar