Aubergine lax & örtsås

Aubergine lax & örtsås

Skär 16 fina skivor av auberginerna. Pensla skivorna med olja och smaksätt med salt och peppar. Låt dem vila några minuter och grilla dem sedan på het grill, ca. 2-4 minuter på varje sida.

Pensla med BBQ-sås under grillningen så att de får en fin krispig yta och är mjuka i mitten. Rör samman ingredienserna till såsen, smaka av med salt och svartpeppar. 

Varva nygrillad aubergin med lax, grönsaker, BBQ-sås och yoghurtsås. 

Ingredienser

  • 2 st medelstora auberginer
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl Sweet Baby Ray’s BBQ Sauce®, valfri favorit
  • 12 st kallrökta laxskivor
  • spröda salladsblad
  • hyvlad rädisa
  • tunnskuren gurka

 

YOGHURTSÅS:

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 msk finhackad/riven vitlök
  • 1 dl strimlade myntablad