Börja med kålsalladen, lägg kålen några minuter i iskallt vatten och låt den sedan rinna av och torka ordentligt. Vispa samman alla ingredienser till dressingen och blanda i kålen. Smaka av med flingsalt och svartpeppar. Låt salladen vila i kylen.
Lägg alla ingredienserna till burgarna i en bunke och vispa kraftigt, gärna med elvisp. Det skall bli en ganska fast och grynig färs. Smaka av med salt, svartpeppar, hot sauce och pressad citron. Provstek en klick smet så att kryddningen blir perfekt. Forma fyra fina burgare, pensla ytan med olja och grilla dem på medelvarm grill. (Om Du är osäker på om smeten fr fast nog för att grilla så sätt en stekpanna på grillen och stek burgarna.)
Rosta bröden och montera fina burgare.
Burgarna:
200g grovhackad vit fisk, t ex torsk
200g grovhackad lax
1 tsk finriven vitlök
1 msk finhackad lök
1 dl panko ströbröd
1 ägg
1 dl finstrimlad salladslök
Salt, svartpeppar, hot sauce, pressad citron
Kålsallad:
200g finstrimlad salladskål
0,5 dl crème fraiche
0,5 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
flingsalt och svartpeppar
Till servering
Sweet Baby Ray’s BBQ Sauce, valfri favorit
Salladsgrönsaker
Hamburgerbröd