Pulled Pork-burgare med BBQ-sås

Pulled Pork-burgare med BBQ-sås

Sätt ugnen på 125 grader, över och undervärme.

Använd en ugnssäker gryta med lock. Om du inte har en gryta som lämpar sig för detta, kan du använda en djup eldfast form som kan täckas med aluminiumfolie. 

Torka köttet med hushållspapper. Krydda med salt och peppar och bryn köttet snabbt på alla sidor i en het stekpanna. 

Blanda rökt paprikapulver, chilipulver, socker, spiskummin och pressad vitlök. Gnid in köttet med kryddblandningen. 

Lägg köttet i grytan eller formen. Häll över äppeljuice och Sweet Baby Ray's BBQ-sås. Sätt på locket på grytan, eller aluminiumfolie på formen, och ställ in den i ugnen. 

Stek köttet i ugnen tills kärntemperaturen är cirka 94 grader. Köttet ska vara mört och falla isär. Det tar ungefär 4-5 timmar beroende på köttets storlek. 

Låt köttet vila i cirka 20 minuter innan du börjar dra isär det. Dra isär köttet med två gafflar och blanda i mer Sweet Baby's BBQ-sås.

Lägg fräsch sallad, coleslaw och pulled pork på hamburgerbröd. Toppa med strimlad rödlök och servera med sötpotatis pommes frites som tillbehör. 

Tips! Vill du ha den ännu mer långtidsstekt? Sätt ugnen på 95 grader och låt köttet stå i 9-10 timmar. 

Ingredienser

  • 600 gram benfri fläskkarré
  • Salt och peppar 
  • 1 tsk rökt paprikapulver 
  • 0,25 tsk chilipulver
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 0,25 tsk cayennepeppar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1,5 dl äppeljuice
  • 1,25 dl Sweet Baby Ray’s BBQ-sås, välj Din favorit
  •  
  • Tillbehör:
  • Sallad
  • Sötpotatis pommes frites
  • Coleslaw
  • Rödlök